De enige club

die Sony-fans bindt!


MDR-Z7M2

De MDR-Z7M2 is de opvolger van de veelgeprezen MDR-Z7 en is grotendeels gebaseerd op de MDR-Z1R Signature Series koptelefoon.

De stabiele en nauwkeurige geluidskwaliteit wordt gebracht door een 70 mm HD driver met Crystal Polymer diafragma met aluminium coating op basis van een Fibonacci-patroon. Hierdoor ontstaat een zeer natuurgetrouwe geluidsweergave met groot dynamisch bereik, een zeer evenwichting klankbeeld met zeer veel detail en minimale klankdiffusie. De oorkussen van zeer dik urethaan traagschuim verkleinen de druk en bieden langdurig draagcomfort.

Hoogwaardig geluid voor het kritische oor

Deze headphone is geschikt voor het afspelen van frequenties tot 100kHz dankzij een nieuw ontworpen 40mm HD driver. Dit tilt de geluidservaring van Hi-Res Audio naar een hoger niveau. De MDR-Z7M2 is voorzien van Liquid Crystal polymeermembranen zodat geen fijn detail onopgemerkt blijft. Dit resulteert in een natuurlijk geluid met lage kleuring in het midden-hoog segment. De dome van het diafragma is vergroot en het profiel geoptimaliseerd. Deze eigenschappen zorgen voor een helder geluid in het midden-laag en een briljant geluid in het midden-hoog segment. In vergelijking met de MDR-Z7 bevat de driver een grotere magneet. Dit zorgt voor een sterkere stuwkracht en daarmee een verscherpte muzikale zuiverheid.

Het dunne en stevige rooster met Fibonacci-patroon is gemaakt van kunsthars. Dit beperkt geluidsdemping van het rooster in de ultrahoge frequenties voor een vloeiende geluidsweergave van het volledige frequentiebereik.

Een speciale akoestische poort op de behuizing (Beat Response Control) controleert de luchtstroom achter de driver en optimaliseert de diafragmabeweging. Tevens verbetert dit de kortstondige karakteristieken van de lage tonen en zorgt het voor een nauwkeurige ritmeweergave.

Een ander kenmerk is het gebruik van een loodvrij soldeer en contacten met corsonlegering in de aansluitingen van de Z7M2. Het geoptimaliseerde soldeer is ook gebruikt om signaalverlies te minimaliseren en een pure geleiding te garanderen. De duurzame corsonlegering (een soort koperlegering) heeft een lage weerstand en is ideaal voor contactaansluitingen.

Kabels en aansluitingen

Naast een standaard niet-gebalanceerde kabel wordt de Z7M2 geleverd met een gebalanceerde audiokabel. Een schroefbaar borgringmechanisme beveiligt de aansluiting en verhoogt de duurzaamheid. Deze kabel is voorzien van zilvercoating om de details beter te kunnen geleiden.

Sony adviseert om de Z7M2 te gebruiken in combinatie met de apart verrijkbare KIMBER KABLE. Met een achtdraads gevlochten structuur bereiken de kabels een hoogwaardige geluidskwaliteit met meer zuiverheid, lagere externe ruiswaarden en optimale elektrische variabelen. Vergulde stekkers zorgen voor een superieure geleiding en garanderen de puurheid van het signaal. De aluminiumlegering op het gripdeel zorgt voor een voortreffelijke akoestische prestatie middels een betere demping van geluidstrillingen.

Comfort is essentieel

De Z7M2 is lichter dan zijn voorganger en heeft een zeer hoog draagcomfort. De luxe en comfortabele oorkussens zijn gemaakt van zeer dik urethaan traagschuim. Om het draagcomfort te verbeteren zijn ergonomisch gevormde oorkussens geïntegreerd. Dit zorgt voor meer comfort zelfs bij langdurig gebruik. De opvouwbare structuur vermindert geluidslekkage door een verbeterde luchtafsluiting, waardoor de luisteraar krachtige lage tonen ervaart. Voor de oppervlakte van de oorschelpen is gekozen voor een zacht urethaan schuimkussen met vochtabsorberende en -afscheidende eigenschappen. Dit helpt een benauwd gevoel te verminderen en zorgt voor een comfortabele langdurige luisterbeleving.

Een synthetisch lederen hoofdband en schuifband maken van de Z7M2 een duurzame lichtgewicht hoofdtelefoon die vele jaren mee kan. Een speciaal anodiseringsproces zorgt voor extra verharding van de hanger en beschermt tegen krassen. De Z7M2 heeft tevens een stil scharniermechanisme dat ongewenste mechanische geluiden minimaliseert. Dit garandeert zelfs voor de meest veeleisende luisteraar een stille luisterbeleving.

De MDR-Z7M2 is vanaf oktober 2018 beschikbaar in de Benelux voor € 800. Meer info vind je hier.


WH-1000XM3

De WH-1000XM3 is een draadloze noice cancelling koptelefoon met fantastische geluidskwaliteit, de best mogelijke onderdrukking van buitengeluiden, ondersteuning voor app-support (Android en iOS) en minimaal stroomverbruik.

De allerbeste draadloze noise cancelling headphone: WH-1000XM3

Stilstaan bij een bushalte, per trein naar Londen of een lange vlucht naar Tokyo - de WH1000XM3 filtert automatisch ongewenste geluiden op iedere locatie. Deze headphone is voorzien van toonaangevende noise cancelling dankzij de nieuwe HD Noise Cancelling QN1 Processor. Dankzij deze innovatie filtert dit model vier keer beter dan zijn voorganger. Dagelijkse achtergrondgeluiden zoals straatlawaai en stemgeluiden zijn niet langer hoorbaar. De 1000XM3 beschikt over Dual Noise Sensor-technologie. Deze functie vangt omgevingsgeluid met twee microfoons en analyseert dit via de nieuwe processor. Vervolgens worden alle storende geluiden tot een minimum gereduceerd. De dubbele microfoons zijn tevens geschikt om handsfree te bellen.

Intelligente aansturing en gepersonaliseerd luisteren

Om de WH1000XM3 aan te sturen is de Sony de Headphones Connect-app beschikbaar voor Android en IOS. Naast een uitgebreide equalizer en overige audio-settings is de “Adaptive Sound Control”-functie instelbaar. Deze innovatie past de ruisonderdrukking automatisch aan per gebruiksmoment. Bij gebruik op het vliegveld optimaliseert de 1000XM3 de noise cancelling maar laat toch omroepberichten door.

Voor frequente reizigers per vliegtuig is de “Atmospheric Pressure Optimizing”-functie prettig. Deze analyseert automatisch de atmosferische druk en past daar de noise cancelling op aan. De noise cancelling kan ook gebruikt worden zonder muziek te luisteren, bijvoorbeeld voor een lange afstandsvlucht.

Dit wordt mogelijk gemaakt door de SENSE ENGINE, een Sony technologie voor het analyseren en verwerken van geluid. Deze technologie biedt een gepersonaliseerd geluid op ieder moment, afgestemd op de muziek en omgevingsgeluiden.

Daarnaast beschikt de headphone over de “Quick Attention” modus. Deze is eenvoudig te benaderen via een touch-pad aan de rechteroorschelp van de 1000XM3. Door aanraking via de handpalm wordt de noisecancelling tijdelijk uitgeschakeld en activeren de microfoons. Op deze manier is het mogelijk een gesprek te voeren of aankondiging te beluisteren – zonder de headphone af te hoeven zetten. Via dit touch-pad kan tevens van nummer gewijzigd worden, is het volume instelbaar en kan een telefoongesprek worden opgenomen. De 1000XM3 is compatibel met Google Assistant. Via deze assistent kan via spraakcommando’s een smartphone of tablet aangestuurd worden.

Comfortabel luisteren en superieur geluid

Naast een verbeterde autonomie en batterijlevensduur tot 30 uur draadloos, heeft deze headphone een "Quick Charging"-functie om 5 uur van muziek te kunnen genieten na slechts 10 minuten opladen. De headphone is geschikt voor het afspelen van frequenties tot 40kHz dankzij een 40mm HD driver met Liquid Crystal polymeermembranen. De HD Noise Cancelling QN1 Processor werkt niet alleen voor ruisonderdrukking. De processor maakt ook een 32-bits audiosignaalverwerking mogelijk in combinatie met de DAC versterkerfunctie. Dit tilt de geluidservaring van Hi-Res Audio naar een hoger niveau.

De WH1000XM3 is verkrijgbaar in stijlvol zwart of zilver. Het nieuwe model is lichter dan zijn voorganger en heeft een zeer hoog draagcomfort. De headphone is comfortabel om te dragen dankzij diepere oorschelpen en een dikker hoofdbandkussen. De luxe en comfortabele synthetisch lederen oorkussens zijn gemaakt van laag-veerkrachtig polyurethaan schuim. De 1000XM3 wordt geleverd met een praktische draagtas, USB-oplaadkabel, vliegtuigadapter en audiokabel. De WH1000XM3 is vanaf september 2018 in de Benelux beschikbaar voor € 380. Meer informatie vind je hier.

Registreer of meld je aan om te reageren.

Ben je fan van Sony? Dan zit je hier goed! Deel je passie voor Sony hifi, video, gadgets, klassiekers en al het andere wat met Sony te maken heeft. Van oud tot nieuw. Van transistor-radio tot Xperia. Meld je aan en word lid. De site is én blijft gratis!

Vergeet de club niet te 'liken'.

Laatste forumberichten

  • Geen berichten om weer te geven.

SFbBox by casino froutakia